Vanhojen materiaalien ja työtapojen tuntemus on meillä huipussaan.

Rakennusvaraosa ja korjaus Oy on korjausrakentamisen, perinnerakentamisen, rakennusrestauroinnin  ja muinaisrakentamisen ammattilainen Uudessakaupungissa. Kivityöt ja muinaisesineiden valmistus kuuluvat myös toimenkuvaamme. Lisäksi rakennamme uutta vanhoilla ja myös uusilla menetelmillä.

Kohteitamme ovat esimerkiksi kirkot, suojelukohteet sekä yksityisten ihmisten vanhat rakennukset. Palvelemme pääasiassa Varsinais-Suomessa, mutta tarvittaessa koko Suomessa.

Palvelut

Korjausrakentaminen

Kaikkea kivijalasta – kirkontorniin.

Korjausrakentamisessa käytetään sen aikakauden materiaaleja ja työtapoja kuin kohde on tehty. Korjauskohteita mm. hirsitalot, rintamamiestalot. pitsihuvilat, kivinavetat, museot, kivijalat ym. Myös sisäpuolen korjaukset.

Perinnerakentaminen

Rakennamme esimerkiksi savusaunoja, riukuaitoja ja vinttikaivoja.

Rakennusrestaurointi

Vauriot täytyy korjata samalla materiaalilla kuin kohde on rakennettu.

Entisöimme vanhoja rakennuksia niin sisältä kuin ulkoa. Varsinkin museoviraston valvomissa kohteissa materiaalituntemuksestamme on hyötyä.

Korjauskohteita mm. kivikirkon sisäpuolen rappauksien paikkausta, hautakappeleiden kunnostukset, tuulimyllyjen korjaukset, muut ennallistukset. Nykyaikaisten rakenteiden korvaaminen alkuperäisillä.

Uudisrakentaminen

Sovitamme uutta ja vanhaa yhteen

Rakennamme uutta sekä vanhoilla että uusilla menetelmillä.

Esinevalmistus

Kivikaudesta – historialliseen aikaan

Hallitsemme eri aikakausien esinevalmistustekniikoita. Työt tehdään käsityönä alkuperäisten mallien mukaan.

Kuvagalleria